Štajerska poje


Foto arhiv: TD Vurberk

Leta 1992 se nam je porodila idej, kako oplemeniti naš kulturni program na našem grajskem pročelju.

“Štajerska poje” od takrat povezuje slovenske pevsek zbore. Čeprav so bila prva tri leta okronana z nastopi pevskega zbora iz Dvorjan, smo kasneje privabili k sodelovanju vse več zborov.

Danes je to prireditev, kjer odmeva slovenska pesem preko 30 pevskih zborov na enem mestu. “Štajerska poje” gostuje moške, ženske in mešane pevske zbore s celotne Štajerske.

Pevci in zborovodje, ki se leto za letom srečujejo na Vurberku, so prireditev vzeli za svojo. To potrjujejo izjave zborovodij, ki so jih organizatorji zbrali v biltenu ob jubilejnem srečanju.


RAZPIS 2024

Vabimo na 31. srečanje pevskih zborov “Štajerska poje 2024” v soboto, 1. junija 2024 na grajskem dvorišču na Vurberku!

Prijave sprejemamo do 10.5.2024!


“Prireditev Štajerska poje in druženje pevcev na Vurberku sta za našo regijo neprecenljive vrednosti. Vsi zborovodje se zavedamo, da je na področju amaterske dejavnosti potrebno veliko volje in truda pevcev, da lahko ob strokovnem vodstvu dosežemo kvalitetno rast dela. Sadove celoletnega dela dokazujemo na vsakoletnih koncertih, revijah in tudi takih prireditvah, kot je Štajerska poje”,

Irena Rigo, nekdanja zborovodkinja ženskega pevskega zbora Nove KBM

Kaj kmalu se rodi še Vurberk! Zibka mu je stara, žal okrnjena, vendar prijazna graščina, ki s svojim dvoriščem okrasi in obogati petje s sočnim in mehkim zvokom. Prav so imeli njegovi očetje – prijel se je in nam je pri srcu! Ker ne da počivati in nam z njim ni pusto poleti brez petja. Klen je in ne popusti – saj mu je letos že deset let. Morda mu manjka malo atraktivnosti – vsebinske, turistične, družabne. Obogatili ga bomo, osvežili, gojili, saj je dragocen, na pravem mestu in ob pravem času in med pravimi ljudmi – množico pevcev in privržencev,”

Tomaž Kuhar, zborovodja mešanega pevskega zbora Radenska

Mesec Junij je pri nas mesec pesmi, ki se začne z zborovskim petjem “Štajerska Poje”. Če si tudi vi želite slišati naše slovenske pesmi v zborovski izvedbi, potem ste vljudno vabljeni, da se nam pridružite.

Verjamemo, da vam bodo pesmi segle do srca!

Podrobno o dogodku:

  • datum dogodka: mesec Junij – spremljajte Novice

Strani: 1 2