Prvomajski pohod


Dober glas o kvalitetno organiziranem tradicionalnem pohodu na Grmado, ki ga že od leta 2004 organiziramo člani Turističnega društva Vurberk, privabi vsako leto veliko pohodnikov. Tako  se na najlepši način poklonimo prazniku dela 1. maju, saj izkoristimo praznični dan za gibanje in druženje, kar je v teh časih zelo pomembno.

Vsakoletni pohod začnemo u uradnim pozdravom našega župana in predsednika TD Vurberk.

Našega pohoda se udeležujejo tako mladi, kot tudi starejši, predvsem pa nas veseli, da je med pohodniki vse več družin z otroci, ki tradicijo našega pohoda prenašajo na mlajše generacije.

Naša pohodna pot je pot druženja, spoznavanja, predvsem pa nabita s pozitivno energijo naših udeležencev. Zato z lahkoto prehodimo 9,3 km dolgo in ne preveč naporno pot. Ta pot nas pelje okrog našega gradu Vurberk, nato po senčnih gozdnih poteh do okoliških krajev Občine Ptuj in Duplek, kjer se morda malce bolj zadihamo ob vzponu na najvišji vrh Slovenskih Goric, vurberško Grmado (462 m nadmorske višine) in drugo najviško točko, Dolgi Kamen.


Celotna pohodna pot je utrezno označena z usmeritvenimi tablami, na poti pa vas kot prave pohodnike čakajo kontrolne točke, kjer dobite žig na pohodno kartico, ki jo prejmete ob prijavi. Ker je to pot druženja in veselja, vsako leto ob poti na postojankah poskrbimo tudi za dobro kapljico in domačo kmečko hrano.

Vsakega, ki uspešno zaključi krožno pohodno pot, ki se konča na grajski zeleni ploščadi, čaka darilo presenečenja in zaslužena malica. Vendar tukaj se naše druženje še ne konča, ampak se ob dobri kapljici in domači glasbi nadaljuje tudi v pozno popoldne.

Ponosni smo, da se našega pohoda vsako leto udeleži preko 200 pohodnikov, največ takih, katerim je vurberški prvomajski pohod postal že tradicionalen. Predvsem pa nas veseli, da dober glas o našem pohodu v zadnjih letih privablja vse več novih udeležencev, ki zaključijo dan s pozitivnimi občutki in obljubo, da se naslednje leto ponovno srečamo.


Pozitivna energija in pohvale pohodnikov za organizacijo pohoda so zagotovilo, da bomo člani TD Vurberk pohod z veseljem organizirali še veliko let.

Pridite in z nami boste preživeli čudvit pohodni dan med našimi griči!
Dobrodošli na našem prvomajskem pohodu!

Podatki o pohodu:

  • Datum pohoda: 1. maj
  • Prijavna točka: na zeleni ploščadi ob gradu Vurberk
  • Prijave: med 8. in 9. uro
  • Predviden zaključek pohoda: med 13. in 14. uro
  • Popoldansko druženje: do večera