Slikarska kolonija


Foto arhiv: TD Vurberk
Umetnost nas navdihuje!

Vsakdo izmed nas skriva svoje talente. Slikarska kolonija povezuje tiste, ki smo v sebi prebudili strast do slikanja, tudi v poznejših letih.

Morda vam manjka pogum, v vas pa tli želja po ustvarjanju!

Potem je čas, da se udeležite naše slikarske kolonije. Pod strokovnim vodstov g. Marjana Špinglerja boste spoznavali in razvijali svoje tehnike slikanja, predvsem pa ustvarjali. Izdelke, ki jih ustvarimo v okviru vsakoletne slikarske kolonije, predstavimo občinstvu na naši razstavi, ki je vrhunec same kolonije.


»Sanjam svoje slikanje in slikam svoje sanje.«

(Vincent van Gogh)


Od ideje do realizacije

Vsaka ideja ima svojega avtorja. Vendar ideja potrebuje tudi tistega, ki jo je pripravljen uresničit. Prvi začetki in slikarske kolonije segajo v leto 1999, ko je ga. Milene Pečar uresničila svojo vizijo po skupnem druženju in ustvarjanju amaterskih slikarjev v okviru Slikarske kolonije Vurberk.

Po nekajletnem premoru je ideja o obuditvi slikarske kolonije na pobudo g. Janeza Topleka ponovno vzcvetela. Tokrat pod vodstvom slikarja, g. Marjana Špinglerja.

Slikarska kolonija vsako leto združuje tudi do 50 udeležencev slikarjev, ki pod mentorstvom g. Špinglerja ustvarjajo svoje umetnine.

Foto arhiv: TD Vurberk

Vrhunec vsakoletne slikarske kolonije je Slikarska razstava, kjer so vsa novonastala slikarska dela razstavljena in va voljo vam, da si jih ogledate. Če pa bo razstava v vas prebulila iskrico po slikarskem ustvarjanju, potem ste srčno vabljeni, da se nam v bodoče pridružitev in ustvarjate skupaj z nami. Z veseljem vas sprejmemo v našo slikarsko družino.